Log in als opdrachtgever of zzp’er met uw e-mailadres en wachtwoord. Heeft u nog geen logingegevens? Dan kunt u zich registreren.

Inloggen of registreren.

 • .
Sluiten
Wachtwoord vergeten

Een schade voorkomen is natuurlijk altijd veiliger en veel voordeliger. Als zzp’er of zelfstandig ondernemer zoekt u een juiste balans tussen risico en zekerheid. Helaas kunt u niet alle risico’s uitbannen. Voor veel risico’s die uw onderneming loopt kunt u zich verzekeren.

Bedrijfsverzekeringen voor starters en zelfstandigen

Bedrijfsverzekeringen verzekeringen voor zzp’ers

Een ziekte of een ongeval overkomt jaarlijks 1 op de 10 zzp’ers zodat deze tijdelijk niet meer kunnen werken. Als u een eigen zaak heeft, bent u overal verantwoordelijk voor en draagt u zelf de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid.

Diverse bedrijfsverzekeringen

Als u ziek wordt en arbeidsongeschikt wordt verklaard, kunt u niet meer werken. Dit houdt in dat u geen geld meer verdient. Maar uw maandelijkse lasten gaan gewoon door.

Afhankelijk van de branche waarin u werkzaam bent en de omvang van uw eenmanszaak of bedrijf, kunt u diverse bedrijfsverzekeringen afsluiten zoals:

 • verzekeren bedrijfsvermogen,
 • aansprakelijkheidsverzekering,
 • rechtsbijstandverzekering,
 • goederentransportverzekering,
 • kredietverzekering.

Deze bedrijfsverzekeringen zijn belastingtechnisch aftrekbaar als kosten.

Aansprakelijkheidsverzekeringen

Wanneer afgeleverde producten of diensten lichamelijk letsel of materiële schade veroorzaken, kunt u als ondernemer aansprakelijk worden gesteld. Daarvoor zijn twee soorten verzekeringen:

 • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die ontstaat tijdens de uitoefening van uw bedrijf, wanneer u bijvoorbeeld een hamer uit uw handen op een auto laat vallen. dan vergoedt zo´n verzekering de schade. Als u slecht bouwwerk aflevert en uw opdrachtgever dient een schadeclaim in, dan kunt u dit echter niet op uw verzekering afwentelen. Dat is uw eigen ondernemersrisico.
 • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering dekt de schade die u aan derden toebrengt bij de uitoefening van uw beroep, bijvoorbeeld als adviseur, advocaat, arts of notaris. Als beroepsbeoefenaar brengt u meestal geen directe materiële schade toe. Als u bijvoorbeeld als jurist iets vergeet op te nemen in een contract, dan kan dat voor uw klant toch een flinke schadepost betekenen. Als u in een dergelijk geval aansprakelijk wordt gesteld, vergoedt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering de schade. In feite dekt de verzekering hier een deel van het ondernemersrisico. De hoogte van de premie is dan ook afhankelijk van het beroep dat u uitoefent en de grootte van uw onderneming.

Verzekeren bedrijfsvermogen

Gebouwen, machines, inventaris, voorraden en transportmiddelen vallen allemaal onder het bedrijfsvermogen. Brand of diefstal kan leiden tot stagnatie van de productie. De volgende verzekeringen dekken deze risico’s af:

 • goederenverzekering en inventarisverzekering,
 • opstalverzekering,
 • bedrijfsschadeverzekering en machinebreukverzekering,
 • computerverzekering.

Rechtsbijstandverzekering

Als u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten, regelt de verzekeraar dat u juridische hulp krijgt in geval van conflicten met werknemers, leveranciers, de overheid of zakenpartners.

Goederentransportverzekering

De goederentransportverzekering dekt de schade die ontstaat bij het vervoer van goederen, zowel door eigen vervoer als door beroepsgoederenvervoer.

Kredietverzekering

Wanneer u diensten of goederen op rekening levert loopt u debiteurenrisico, het risico dat u klant niet wil of kan betalen. De kredietverzekering dekt u in tegen dit risico.

Factuur voorbeelden
Offerte voorbeelden
Urenregistratie voorbeelden

Vakgebieden

Zzp opdrachten en klussen voor zzp’ers, klussers en freelancers

Vakgebieden voor zelfstandige ondernemers zoals zzp’ers, klussers en freelancers met zzp opdrachten en klussen geplaatst door bedrijven en particulieren met een klus in of om het huis. Bent u particulier en wilt u uw tuin laten bestraten, een schutting plaatsen of een boom omzagen, plaats dan vrijblijvend uw klus. Niet alleen voor uw tuinklussen, ook voor het plaatsen van een dakkapel, keuken of een nieuwe verflaag of behang kunt u hier terecht. Bedrijven met een zzp opdracht kunnen ook vrijblijvend plaatsen. Zoekt u een zzp’er voor een tijdelijke aanstelling in de zorgverlening of voor een opdracht in de bouw of metaal, plaats dan uw zzp opdracht en zzp’ers zullen reageren en u een offerte aanbieden voor de werkzaamheden.