De start van uw onderneming financieren als zzp’er of zelfstandige met het aanvragen van een financiering vergt vaak een behoorlijke investering. U heeft hiervoor een ondernemingsplan nodig voor de bank waarin u uiteen zet wat u kwaliteiten zijn en hoe u zich als zzp’er of zelfstandige in de markt zet.

Financiering voor zelfstandigen

Financiering voor zzp’ers

Ook zal de bank graag willen weten hoe u de lening weer terug kunt betalen aan de hand van een financiële prognose. Als u al wat langer meedraait als zzp’er of zelfstandige en uw inkomsten even niet aansluiten op de uitgaven, hoeft u zich nog geen zorgen te maken.

Zakelijke financiering

Met het zakelijke financiering of een krediet voor zzp’ers en zelfstandigen verhoogt u de bestedingsruimte. Zo kunt u al uw energie blijven steken in uw eigen bedrijf.

Om uw openstaande facturen te kunnen overbruggen is het wel belangrijk dat u beschikt over een financiële buffer. zzp opdrachten en klussen zullen namelijk eerst moeten worden afgerond voordat de factuur verstuurt kan worden naar opdrachtgever. Zorg daarom dat u minimaal 3 maanden kunt overbruggen.