Zelfstandig ondernemen als zzp’er, freelancer of klusser

Iedereen kan beginnen als zelfstandige ondernemer zoals een zzp’er, klusser of freelancer. Op zzpnodig.nl vindt u niet alleen zzp opdrachten, klussen en een zzp bedrijvengids met freelance en zzp professionals, maar ook kennisartikelen over zelfstandig ondernemen. Als starter vindt u hier de juiste informatie om een goede start te maken als zelfstandige ondernemer.

U kunt als zzp’er of klusser een zzp bedrijfsvermelding of online portfolio aanmaken waarmee u wordt gevonden door particulieren met een klus of door bedrijven met een zzp opdracht. Niet alleen voor de bouw of metaal, de vakgebieden van zelfstandigen in de zzp bedrijvengids variëren van hoveniers voor onderhoud of herinrichting van uw tuin, bomen die gesnoeid moeten worden tot diverse vakgebieden in de zorg.

Plaats als zzp’er of klusser uw bedrijf in de zzp bedrijvengids

Het aanmaken van een zzp bedrijfsvermelding in de zzp bedrijvengids is volledig kosteloos.

Zzp worden

Steeds meer werknemers nemen ontslag en kiezen voor een zelfstandig bestaan als klusser met een klusbedrijf, zzp’er of als freelancer. Zelfstandigen worden hierdoor steeds belangrijker. Iedereen kan starten als zelfstandige ondernemer. U dient echter wel met een aantal belangrijke aspecten rekening te houden zoals het bijhouden van een zzp administratie of zzp boekhouding. Wat meer, dat vindt u beschreven in de kennisartikelen van zzpnodig.nl.

Bent u zzp’er of klusser, dan kunt u een zzp bedrijfsvermelding aanmaken. Particulieren die op zoek zijn naar een geschikte klusser of aannemer om een muur te laten metselen voor een aanbouw, of zelfs een garage, kunnen u via uw zzp bedrijfsvermelding op zzpnodig.nl benaderen voor een metselopdracht of voor andere klussen en u om een offerte of kostenindicatie vragen.

Factuur voorbeeld

Als zzp professional krijgt u natuurlijk te maken met het versturen van facturen naar uw opdrachtgevers. U kunt niet zomaar een factuur versturen. Deze moet voldoen aan bepaalde voorwaarden. Om u te helpen met het versturen van een factuur kunt u een voorbeeld van een factuur downloaden.

Factuur voorbeeld

Download vrijblijvend het factuur voorbeeld voor eigen gebruik.

Zzp nieuwsbrief

De verschillende onderwerpen met informatie over zzp’en die worden behandeld vindt u in het menu aan de linkerkant van de website. Wilt u op de hoogte blijven middels de zzp nieuwsbrief, dan kunt u zich daarvoor vrijblijvend aanmelden.

Aanmelden voor de zzp nieuwsbrief

Afmelden is eenvoudig, in elke verstuurde zzp nieuwsbrief vindt u een link om u af te melden.