Verklaring Arbeidsrelatie VAR

Verklaring Arbeidsrelatie VAR VAR

Verklaring Arbeidsrelatie VAR

Werkt u als zzp’er (zelfstandige zonder personeel) of freelancer voor een opdrachtgever dan kan er onduidelijkheid zijn over de vraag of uw opdrachtgever loonbelasting of premie volksverzekeringen, premies werknemersverzekeringen en inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet, ook wel loonheffingen genoemd, moet inhouden en afdragen over uw inkomsten.

Om uw opdrachtgever hierover duidelijkheid te geven is er de Verklaring arbeidsrelatie, VAR genaamd. U kunt de verklaring digitaal aanvragen via de website van de Belastingdienst door het formulier Aanvraag Verklaring arbeidsrelatie zo volledig mogelijk in te vullen.

Advertentie

Geldigheidstermijn VAR

De Verklaring arbeidsrelatie geeft zekerheid over de fiscale status van de inkomsten is maximaal 1 kalenderjaar geldig. De geldigheidstermijn gaat in aan het begin van het kalenderjaar.

Gerelateerd aan VAR

De pagina “Verklaring Arbeidsrelatie VAR” uitprinten

Zzp app met het laatste nieuws

Zzp app met het laatste nieuws

Wil u overal waar u bent op de hoogte zijn van het laatste zzp nieuws? Download dan de zzp app bij Google Play. Er zijn geen kosten aan verbonden. De zzp app is gratis en geeft gebruikers via hun smartphone toegang tot het laatste zzp of freelance nieuws, artikelen, video’s en foto’s.

De nieuwsberichten voor de zzp app worden geselecteerd vanaf de website ZZPcentrum.nl. Zo kunt u als zzp’er of freelancer overal waar u bent met één druk op de knop op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemen.

Zzp shop voor zzp’ers en freelancers

  • ZPshop.nl - Shop voor zzp’ers en freelancers

    Handboek voor de zzp’er

    Het Handboek voor de zzp’er wijst u de weg in de jungle van fiscale regelgeving, administratieve verplichtingen en aansprakelijkheidsvalkuilen.

    Vrijheid om je werk zelf in te delen, meer variatie en vaak ook grotere inkomsten. Het bestaan als Zelfstandige Zonder personeel of zzp’er lijkt ideaal.

    Verkrijgbaar in de zzp shop
Advertentie

Zzp tips en tricks nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven over een VAR, VAR-dga, VAR-row en VAR-wuo en tips met betrekking tot het aanvragen van een Verklaring Arbeidsrelatie? Geef u dan op voor de zzp tips en tricks nieuwsbrief.