Starten als zzp’er

Er zijn vele manieren en mogelijkheden om een eenmanszaak te starten als zzp’er of freelancer. In het stappenplan vindt u beschreven hoe te beginnen zoals inschrijven bij de KvK en waar u rekening mee dient te houden met belastingzaken en de administratie.

Ook vindt u informatie hoe u facturen moet opmaken en versturen en uiteraard wordt een voorbeeld factuur als download aangeboden die u kunt gebruiken als richtlijn voor uw eigen facturen.

Starten vanuit een uitkering

Als u wilt starten vanuit een uitkering gelden er andere regels waar u rekening mee dient te houden. Zo zijn er zijn mogelijkheden om begeleiding en financiering te krijgen voor uw bedrijf met behoud van uw arbeidsongeschiktheidsuitkering.

Ook zijn er mogelijkheden om te starten als zzp’er met behoud van uw WW-uitkering. Het UWV geeft u graag de tijd om uw bedrijf met behoud van uitkering op te zetten. U kunt hierover afspraken maken met een werkcoach van het UWV.

Advertentie

Neem altijd contact op met het UWV voordat u gaat starten. Zij kunnen u vertellen wat de mogelijkheden zijn en welke gevolgen het starten van een eigen bedrijf heeft voor uw uitkering. Zo kunt u ook met uw arbeidsdeskundige afspreken dat u een tijd lang niet hoeft te solliciteren. Zo heeft u meer tijd om uw bedrijf goed op te zetten.

Gerelateerd aan starten als zzp’er

De pagina “Starten als zzp’er” uitprinten

Zzp app met het laatste nieuws

Zzp app met het laatste nieuws

Wil u overal waar u bent op de hoogte zijn van het laatste zzp nieuws? Download dan de zzp app bij Google Play. Er zijn geen kosten aan verbonden. De zzp app is gratis en geeft gebruikers via hun smartphone toegang tot het laatste zzp of freelance nieuws, artikelen, video’s en foto’s.

De nieuwsberichten voor de zzp app worden geselecteerd vanaf de website ZZPcentrum.nl. Zo kunt u als zzp’er of freelancer overal waar u bent met één druk op de knop op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemen.

Zzp shop voor zzp’ers en freelancers

 • ZPshop.nl - Shop voor zzp’ers en freelancers

  Handboek Parttime Ondernemen

  Handige gids voor deeltijd ondernemen. Parttime ondernemen is dè manier om met weinig kapitaal en risico een zelfstandig onderneming naast uw baan in loondienst of vanuit een uitkering te beginnen.

  Met alles over financiën, belasting, starten met een uitkering, marketing, pensioenen, het binnenhalen van opdrachten, het concurrentiebeding. Kortom, alles wat met parttime ondernemen of freelancen te maken heeft.

  Verkrijgbaar in de zzp shop
 • ZPshop.nl - Shop voor zzp’ers en freelancers

  Handboek voor de zzp’er

  Het Handboek voor de zzp’er wijst u de weg in de jungle van fiscale regelgeving, administratieve verplichtingen en aansprakelijkheidsvalkuilen.

  Vrijheid om je werk zelf in te delen, meer variatie en vaak ook grotere inkomsten. Het bestaan als Zelfstandige Zonder personeel of zzp’er lijkt ideaal.

  Verkrijgbaar in de zzp shop
Advertentie

Zzp tips en tricks nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven over zzp’er worden vanuit een arbeidsongeschiktheidsuitkering, starten met behoud van WW uitkeringen en tips met betrekking tot starten als zzp’er? Geef u dan op voor de zzp tips en tricks nieuwsbrief.