Facturen

Na het verrichten van uw zzp werkzaamheden moet u een factuur of rekening versturen. De facturen of rekeningen die u verstuurt moeten wel voldoen aan een aantal voorwaarden. Het is aan te raden om altijd een factuur te sturen voor uw verrichte zzp werkzaamheden of freelance opdracht.

Dit voorkomt discussie achteraf en zorgt ervoor dat u wekelijks, of zo vaak u uw factuur verstuurt, recht kunt doen gelden op betaling.

Wanneer factureren

Als het een eenmalige zzp opdracht betreft verstuurt u de factuur als de klus is afgerond. Bij langdurige zzp opdrachten is het gebruikelijk om deelfacturen te versturen. Dit kan eens per maand zijn maar ook na het afronden van een fase in de opdracht.

Het is verstandig en aan te bevelen dat u deze afspraken vastgelegd in een opdrachtovereenkomst. Vergeet daarbij niet een duidelijke omschrijving over factuurtermijnen, betaaltermijnen of BTW te vermelden.

Advertentie

Op de zzp informatiepagina’s van ZZPnodig.nl vindt u alle informatie om op een efficiënte en juiste manier facturen en rekeningen te versturen of aan te maken. Ook is een voorbeeld van een factuur toegevoegd inclusief de verplichte gegevens. Dit voorbeeldfactuur kunt u gebruiken als basis voor uw eigen factuur.

Gerelateerd aan facturen

De pagina “Zzp informatie over facturen voor zzp’ers en freelancers” uitprinten

Zzp app met het laatste nieuws

Zzp app met het laatste nieuws

Wil u overal waar u bent op de hoogte zijn van het laatste zzp nieuws? Download dan de zzp app bij Google Play. Er zijn geen kosten aan verbonden. De zzp app is gratis en geeft gebruikers via hun smartphone toegang tot het laatste zzp of freelance nieuws, artikelen, video’s en foto’s.

De nieuwsberichten voor de zzp app worden geselecteerd vanaf de website ZZPcentrum.nl. Zo kunt u als zzp’er of freelancer overal waar u bent met één druk op de knop op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemen.

Zzp shop voor zzp’ers en freelancers

 • ZPshop.nl - Shop voor zzp’ers en freelancers

  Administratie voor (startende) ondernemers

  Wilt u een eigen bedrijf starten, of hebt u al een bedrijf en wilt u uw eigen administratie opzetten? Met dit boek kunt u stap voor stap aan de slag met uw boekhouding.

  Het zzp boek Administratie voor (startende) ondernemers is inclusief een gratis demo CD met een volledige demoversie van Snelstart.

  Verkrijgbaar in de zzp shop
 • ZPshop.nl - Shop voor zzp’ers en freelancers

  Prijzen & Tarievengids

  Ruim honderdvijftig uurtarieven van verschillende beroepsgroepen op een rij.

  De Prijzen & Tarievengids helpt de zzp’er, zelfstandig ondernemer, freelancer en opdrachtgever bij het bepalen van de prijs.

  Verkrijgbaar in de zzp shop
Advertentie

Zzp tips en tricks nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven over nieuwe factuurvoorbeelden, aanbieders van online facturen, online factuurpakketten en tips met betrekking tot facturen? Geef u dan op voor de zzp tips en tricks nieuwsbrief.