Auto van de zaak of toch privé

Als zzp’er of freelancer kunt u ervoor kiezen om de auto op naam van de zaak te zetten of de auto privé te houden. Met uw bedrijfsauto kunt u privéritten maken of met uw privéauto kunt u zakelijke kilometers rijden. Ook kunt u besluiten uw privéauto in te brengen in uw onderneming.

Alle varianten hebben zo hun voordelen en hun en nadelen. Wat voor u het meest voordelig is hangt af van uw persoonlijke situatie en hoeveel u zakelijk of privé met de auto rijdt. Over het algemeen is een privéauto voordeliger. Maar rijdt u weinig zakelijke kilometers en heeft u een duurdere auto? Dan kan het juist weer voordeliger zijn om de auto op naam van de zaak of uw bedrijf te zetten.

Zakelijke kilometers

Als uw auto een auto van de zaak is moet u wel kunnen aantonen dat u daadwerkelijk zakelijke kilometers met de auto hebt afgelegd. Het is dan van belang om een goede rittenadministratie bij te houden.

Een auto van de zaak? Kopen, leasen of huren? Grijs kenteken, verzekeringen en de bijtelling, hoe zit dat? Hieronder vindt u het overzicht van de onderwerpen voor een bedrijfsauto, of toch privé rijden.

Advertentie

Aanvullende zzp informatie over auto van de zaak

Zakelijk rijden? U moet elke gereden kilometer verantwoorden en dus registeren. U kunt dit bewijs leveren met een correcte rittenregistratie…

Zorg voor een nauwkeurige rittenregistratie

Gerelateerd aan auto van de zaak

De pagina “Auto van de zaak” uitprinten

Zzp app met het laatste nieuws

Zzp app met het laatste nieuws

Wil u overal waar u bent op de hoogte zijn van het laatste zzp nieuws? Download dan de zzp app bij Google Play. Er zijn geen kosten aan verbonden. De zzp app is gratis en geeft gebruikers via hun smartphone toegang tot het laatste zzp of freelance nieuws, artikelen, video’s en foto’s.

De nieuwsberichten voor de zzp app worden geselecteerd vanaf de website ZZPcentrum.nl. Zo kunt u als zzp’er of freelancer overal waar u bent met één druk op de knop op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemen.

Advertentie

Zzp tips en tricks nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven over een bedrijfsauto, auto van de zaak, auto leasen en tips met betrekking tot het rijden in een bedrijfsauto? Geef u dan op voor de zzp tips en tricks nieuwsbrief.