Bedrijfsauto

Als zzp’er of freelancer een auto van de zaak of van uw eigen bedrijf rijden heeft als voordeel dat alle onkosten aan de auto als zakelijke onkosten verrekent kunnen worden voor de belasting. Per jaar mag u 500 kilometer privé rijden, daarboven geldt de volledige bijtelling.

Als u een nieuwe auto wilt aanschaffen zal de BTW teruggave wel flink in de papieren oplopen. Hier tegenover staat wel dat onderhoud, brandstof, verzekering en afschrijving allemaal aftrekbare kosten zijn. Brandstofbonnetjes dien u wel te bewaren en per zakelijke rekening te betalen om het aannemelijk te maken, een brandstofpas zal hiervoor een handig hulpmiddel zijn.

Advertentie

Auto van de zaak kopen of leasen

Als u lang met uw auto wilt blijven rijden en een auto in een keer kunt betalen is kopen een aantrekkelijke optie. De afschrijving kunt u dan uitspreiden over meerdere jaren of de laatste jaren afschrijvingsvrij rijden.

Wilt u geld vrijhouden voor andere grote uitgaven dan is het leasen van een auto de betere optie. Leasen is te vergelijken met een financiering, u betaalt dus wel rente. Met leasen weet u met een vast maandbedrag en geen onderhoud en verzekeringen waar u aan toe bent. Daarbij rijdt u met leasen regelmatig in een nieuwe auto.

Een auto van de zaak? Kopen, leasen of huren? Grijs kenteken, verzekeringen en de bijtelling, hoe zit dat? Hieronder vindt u het overzicht van de onderwerpen voor een bedrijfsauto, of toch privé rijden.

Gerelateerd aan auto van de zaak

De pagina “Bedrijfsauto” uitprinten

Zzp app met het laatste nieuws

Zzp app met het laatste nieuws

Wil u overal waar u bent op de hoogte zijn van het laatste zzp nieuws? Download dan de zzp app bij Google Play. Er zijn geen kosten aan verbonden. De zzp app is gratis en geeft gebruikers via hun smartphone toegang tot het laatste zzp of freelance nieuws, artikelen, video’s en foto’s.

De nieuwsberichten voor de zzp app worden geselecteerd vanaf de website ZZPcentrum.nl. Zo kunt u als zzp’er of freelancer overal waar u bent met één druk op de knop op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemen.

Advertentie

Zzp tips en tricks nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven over een bedrijfsauto, auto van de zaak, auto leasen en tips met betrekking tot het rijden in een bedrijfsauto? Geef u dan op voor de zzp tips en tricks nieuwsbrief.