Administratie

Als zelfstandig ondernemer, zzp’er, freelancer of eenmanszaak moet u een financiële administratie bijhouden voor de belasting en ter verantwoording van uw boekhouding. Ook belangrijk is dat een goede boekhouding de basis vormt voor een gezond bedrijf en het juiste inzicht in uw inkomsten en uitgaven geeft.

Met verzekeren ligt dit weer heel anders. Veel zzp’ers, zelfstandigen en freelancers laten het regelen van goede zzp verzekeringen liggen. Dit kan toch gevolg hebben dat veel zelfstandigen financieel in de problemen komen omdat er geen goede verzekering is als het verkeerd gaat.

Factuur en urenregistratie

Op de pagina’s over zzp administratie vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen zoals wat een zzp’er of zelfstandige aan administratie of boekhouding moet bijhouden. Ook vindt u informatie over wat er allemaal op een factuur moet staan, hoe een factuur eruit ziet of hoe zit het met de urenregistratie.

Davilex Online Boekhouden en Davilex Online Factuur

Altijd toegang hebben tot uw boekhouding, waar u ook bent? Dan is Davilex Online Boekhouden uw oplossing. Davilex Online Boekhouden is veilig, betrouwbaar en eenvoudig in gebruik.

Meer informatie…

Advertentie

Voorbeeld factuur

Tevens is voor u een voorbeeld factuur toegevoegd die u kunt gebruiken en vindt u hier informatie over administratie- en boekhoudsoftware, urenverantwoording en kilometerregistratie.

Hieronder vindt u een overzicht van alle gerelateerde onderwerpen over zzp administratie voor zzp’ers, freelancers en zelfstandigen.

Gerelateerd aan administratie

De pagina “Administratie” uitprinten

Zzp app met het laatste nieuws

Zzp app met het laatste nieuws

Wil u overal waar u bent op de hoogte zijn van het laatste zzp nieuws? Download dan de zzp app bij Google Play. Er zijn geen kosten aan verbonden. De zzp app is gratis en geeft gebruikers via hun smartphone toegang tot het laatste zzp of freelance nieuws, artikelen, video’s en foto’s.

De nieuwsberichten voor de zzp app worden geselecteerd vanaf de website ZZPcentrum.nl. Zo kunt u als zzp’er of freelancer overal waar u bent met één druk op de knop op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemen.

Zzp shop voor zzp’ers en freelancers

 • ZPshop.nl - Shop voor zzp’ers en freelancers

  Administratie voor (startende) ondernemers

  Wilt u een eigen bedrijf starten, of hebt u al een bedrijf en wilt u uw eigen administratie opzetten? Met dit boek kunt u stap voor stap aan de slag met uw boekhouding.

  Het zzp boek Administratie voor (startende) ondernemers is inclusief een gratis demo CD met een volledige demoversie van Snelstart.

  Verkrijgbaar in de zzp shop
 • ZPshop.nl - Shop voor zzp’ers en freelancers

  Prijzen & Tarievengids

  Ruim honderdvijftig uurtarieven van verschillende beroepsgroepen op een rij.

  De Prijzen & Tarievengids helpt de zzp’er, zelfstandig ondernemer, freelancer en opdrachtgever bij het bepalen van de prijs.

  Verkrijgbaar in de zzp shop
Advertentie

Zzp tips en tricks nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven over administratie en boekhouding bijhouden voor zelfstandigen? Geef u dan op voor de zzp tips en tricks nieuwsbrief.